Håndværk

Du skal prøve kræfter med at være håndværker. På Ledestjernen lader vi ikke bare som om. Her der det alvor, så der kommer til at ske noget! Du skal du både i praktik, opnå en masse værktøjs-certifikater, og oparbejde udholdenhed.

Muligheder: Mekanik, smed, maskiner, gartner/struktør, murer, maler.

Aktiv linje

Vi klatrer i træer, rapeller, vandrer, bygger shelters og opdager verden gennem strabadser, natur og spas. Du lærer at lave det perfekte bål og at skyde en fladfisk med harpun.

Styling/
sminke/
hår/negle

Vi laver styles – både mainstream og de mere vilde. Der er mange muligheder i samfundet for at arbejde med hår, negle, styling og sminke. På teatre, som frisør, som negletekniker og som make-up-artist.

Opfinder-
linje

Makerspace, robotter, 3D-print, lasercutting, grafik, matematik, fysik, kemi, bore, hamre, save, lime sammen, undersøge, smadre, samle igen, analysere, læse nørdede ting og prøve af…

Og hvordan tager man egentlig patent på de ting, man har opfundet?

E-sport

Sammen udforsker vi dit potentiale som gamer.

I e-sport er det vigtigt, at man er i god form, så man kan koncentrere sig og reagerer hurtigere og tænker mere klart end de andre gamere derude.

Vi laver nye e-sport-hold løbende. Både in-house og sammen med andre STU’er osv.

Ridning

Hestens røgt og pleje, samvær med dyrene og etik og viden om dyreværnsloven osv.

Alt sammen spændende dele af ridning. Og så rider vi selvfølgelig.

Vi laver også events. Fx små ridestævner og ridelejre.

Upcycling og genbrug

Vi finder flot gammelt tøj i lækre farver, mønstre og materialer. Vi køber det billigt, eller får det gratis. Vi designer smukt tøj ud af det, og vi sælger det videre, går i det, og designer fremtidens ungdoms look!

Køkkenlinje

Med vores professionelle kok som lærermester, bliver du klar til at arbejde i professionelle køkkener.

Vi bruger små individuelle arbejdsstationer med mesterlære som metode.

Vi dyrker vores have, og høster de spændende ting, der kommer op af jorden. Fra “jord-til-bord”.

Kunst og musik

På kunstlinjen fordyber du dig i tegning, musik, at lære at spille et instrument, acrylmaling, formgivning, smykker, makerspace, billedbehandling, trædrejning, dekorationer med ting fra naturen osv.

Historie og samfund

Fordyb dig i Danmarks, Europas og verdens historie. 2. verdenskrig. Vikinger. Putin. Roskilde Domkirke. Vil du være politiker? Eller bare vide, hvad og hvem du stemmer på? Er der spændende mennesker i dit eget stamtræ? Måske endda en kendt person?

Eksotiske dyr

Eksotiske hobbydyr er anderledes end kæledyr. De skal passes og plejes, men de er ikke så kontaktkrævende som mere almindelige kæledyr, og så giver de et stort indblik i den globale biologi og i klodens geologiske udvikling. Man kan nogle gange faktisk godt kæle med dem.

Sorte fingre

Vi skal have fingre i motorer, mekanik og olie. Duften af benzin og diesel er noget, vi kan lide! Lyden af forbrændingsmotor! Vi tilbyder også bilvask af folks biler.

LINKS:

Sammensæt dig eget skema!!

Se her, hvordan linjefag og valgfag samarbejder.