Målgruppe

Vores målgruppe er unge, der kan profitere af en afstemt og autonomistøttende pædagogik i et trygt miljø med ligestillede unge, med henblik på at udvikle sig til et mere selvstændigt voksenliv.
De unge har ofte en historik med ensomhed/mobbeproblematikker, og har haft svært ved at finde plads og selvværd i et fællesskab. På grund af opvækstvilkår, diagnoser og andre udfordringer har de unge behov for socialpædagogisk støtte og strukturerede rammer for at sikre en god personlig og social udvikling samt selvstændiggørelse.
Fælles for de unge er, at de kognitivt befinder sig inden for, eller lidt under, normalområdet. De unge har en sådan grad af tilknytningsevne, at de kan profitere af den relationspædagogiske tilgang, som er centralt i Ledestjernens DNA.
Ledestjernen er ikke for unge med et aktivt misbrug, eller unge med udadreagerende adfærd som en integreret del af deres handlemønster.
Ledestjernen tager imod unge med diagnoser, når den unge passer inden for ovenstående kriterier. Vi har en dygtig personalegruppe med mange års viden om, og erfaring i, at skabe udviklende indsatser for unge med:
- tilknytningsforstyrrelser,
- adfærdsforstyrrelser,
- personlighedsforstyrrelser,
- skolevægring/læringsvanskeligheder,
- konkret tænkende mestringer,
- autisme/neurodivergens.
Vi tilbyder støtte til unge, der har det svært
Unge mennesker har travlt med at finde ud af, hvem de er, og hvordan de passer ind i det omgivende samfund. En proces, hvor mange i høj grad er overladt til selv finde ud af, hvem de er. I den praktiske og pædagogiske proces med at nå dertil, hvor unge tror mere på sig selv og kan stå på egne ben, der er vi der for dem. Også når det bliver svært
Vi tilbyder nemlig støtte til unge mennesker, der har det svært. Det kan være, at du døjer med personlighedsforstyrrelser, social angst, udfordringer inden for autismespektret, skoletræthed eller andre udfordringer, der gør det svært – og måske endda umuligt – at kunne fungere i et moderne og hektisk samfund, hvis ikke du får støtte og finder venner et sted, som du føler dig som en del af.
Når vi støtter unge, der har det svært, kan det fx være hjælp til unge med depression. Depression kan være kortvarig, men det kan også tage lang tid at komme ud på den anden side. Uanset om den unge har en kortere eller længerevarende depression, er det vigtigt, at der bliver taget nænsomt hånd om den skrøbelige situation sådan, at depressionen ikke får lov til at tage over og fylde det hele.
Blandt vores udvalg af tilbud, der er rettet mod unge, der har det svært, har vi blandt andet STU. STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. STU er bl.a. tiltænkt personer med autisme, ADHD, personlighedsforstyrrelser, depression m.m. Uanset om den unge har en eller flere fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser, vil han/hun formentlig være i vores målgruppe angående STU, da vi har en fagligt bredt funderet og alment dannende STU med mange fag og linjefag.
Generelt set er det vigtigt at forstå, at der ikke nogen, der kan have for lave funktionsniveauer eller have for store funktionsnedsættelser til at få et tilbud om STU. Alle kan altså ”komme ind”.
Aldersgruppen for unge, der kan tage en STU, er 16 til 25 år ved opstart. Har du afsluttet de 9 års skolepligt, kan du dog godt starte STU, inden du fylder 16. Den øvre aldersgrænse for opstart af STU er 25 år.
Hvorfor tilbyder vi støtte til unge, der har det svært?
De unge i Danmark er Danmarks fremtid. Derfor handler det om at passe på dem på en professionel, ordentlig og medmenneskelig måde. Ved at tilbyde støtte til unge, der har det svært, kan vi skabe hele og velfungerende mennesker i balance, som har det markant bedre, end da de kontaktede os.
Vi tilbyder støtte til unge mennesker, der har det svært, fordi det er vigtigt at have fokus på det hele menneske og ikke blot se en diagnose. En diagnose – hvad enten den er fysisk eller psykisk – er ikke en forhindring, der skal forceres, men en præmis, der skal arbejdes professionelt og målrettet med. Det er en del af den unge, og i samarbejde med vores dygtige personale træner og lærer den unge at leve med sine permanente udfordringer på den bedste måde muligt. Så du kommer videre ind i en god fremtid.
Er der tale om en midlertidig lidelse – som fx depression – gør vi vores bedste for at få dig ud på den anden side og videre.
Det er i alles interesse, at unge mennesker kommer godt videre, og at rejsen fra barn/ung til voksen bliver så god og så glædelig som muligt, og at du som ung lærer at leve med – og i kraft af – de ting, der er en del af DIG!
Den vigtige visitation
Ved visitation er vi altid meget opmærksomme på både at vurdere vores muligheder for at yde kvalificeret støtte til den unge, og i lige så høj grad at vurdere, om den unge forventes at kunne indgå konstruktivt i den eksisterende ungegruppe.
Det er vigtigt, at alle i visitationsprocessen er helt fagligt bevidste om, at en ung kan have været i mistrivsel i andet tilbud, men stadig være i vores målgruppe, fordi afklaringsforløb, praktik el. lign. viser, at den unge profiterer af vores tilbud mht. pædagogik, metoder og tilgange.
Kontakt os
Hvis du synes, at det lyder interessant, så kontakt gerne Anders Olsen på 61 72 27 30 eller anders@ledestjernen.org.
