Miljø

Bymiljøet rundt om Ledestjernen er hyggeligt og rummeligt.

Haslev er en by med stolte traditioner for at drive uddannelse. Skolen har 2 efterskoler og en højskole, EUC, et gymnasium, andre tilbud for unge med særlige behov m.v. Man møder derfor i byen et rummeligt menneskesyn og en venlig atmosfære. Her er borgere i alle aldre. Haslev rummer byens mange muligheder og udbud, men lider ikke under storbyens af og til forråede og fremmedgjorte stemning. Her er menneskelig varme og hjerterum. Det lokale bibliotek og borgerservice, samt alle faciliteter mht. sport og kultur, ligger her. Og der er alle butikker.

Vestergade

På “vores” gade, Vestergade, ligger frisører, pizzeriaer, kinesisk restaurant, grønthandler, skaterhal, slagter, fodterapeut, ejendomsmægler, genbrugs, dyrefoderhandel, bilforhandler, social KFUM-café, gamerhal (drevet socialøkonomisk af unge med særlige behov) osv. En mangfoldig gade, som passer perfekt til os og vores unges ønske om både at deltage i det omgivende samfund og at kunne trække sig tilbage i det skærmede og private rum i boligerne.

Vores STU- og beskæftigelseslokaler ligger med en facade direkte mod gaden. Her kan vi udstille vores produktioner og invitere inden for i vores brætspilcafé. Længere inde i ejendommen er man skærmet og kan fordybe sig ugenert i madlavning, håndværk, havemiljø, gamingfaciliteter, fælles opholdsarealer med bløde møbler osv. Så eksponering og skærmet miljø kan imødegås særligt tilrettelagt for den enkelte.

Vores boliger ligger på 1. sal orienteret mod baggården og haven, hvor vi er os selv. Der er gitterlåge mod Vestergade, som er aflåst uden for STU’en og beskæftigelsestilbuddets åbningstider, så det er kun os selv, som kommer i vores boliger og på udenomsarealerne.